Uvařte si doma skvělé, chutné, zdravé a jednoduché jídlo inspirované asijskou kuchyní!

Recept Kuchtíka „Gurmánka“ – Kuřecí curry s kokosovým mlékem

Vyzkoušejte si jednoduchý a netradiční recept inspirovaný asijskou kuchyní, který v lednu vyzkoušeli uvařit děti v kroužku Kuchtík „Gurmánek“. Kdo bude potřebovat s přípravou receptu pomoc, oslovte prosím rodiče, nebo prarodiče. Suroviny si můžete měnit podle vlastní chuti. Budeme rádi, když se nám s hotovým pokrmem pochlubíte tak, že zašlete fotografii  na náš facebook, nebo na mailovou adresu. [email protected]



Suroviny:

0,5 kg kuřecích prsou

1 plechovka kokosového mléka

3 stonky řapíkatého celeru

3 střední mrkve

kousek pórku

1 čajová lžička Curry pasty, červená, nebo zelená, dle chuti/pozor, opatrně, pasta může pálit, v případě nouze nahradíme kořením kari

1x lžíce olivového oleje

1x limeta

 

Nakrájíme maso na proužky, očistíme a nakrájíme na kousky zeleninu. Na olivovém oleji jemně osmahneme kuřecí maso. Poté podle chuti přidáme za stálého míchání Curry pastu. Přidáme veškerou zeleninu, zamícháme a nalijeme kokosové mléko. Nastrouháme kůru z limety a vmícháme ji. Na mírném ohni dusíme minimálně třicet minut, až bude zelenina dokonale měkká. Vypneme sporák a vymačkáme do jídla šťávu z poloviny limety, zamícháme a máme uvařeno.

Podáváme s jasmínovou, nebo basmati rýží, hezky na talíř naservírujeme a ozdobíme lístkem s řapíkatého celeru a plátkem limetky.