Vyrobte si originální párty dezert!

Banánové jednohubky aneb ježčí specialita

Jednoduchý a vynikající recept na banánové jednohubky, který si můžeš doma připravit z běžných surovin. Kdo bude potřebovat s přípravou receptu pomoc, oslovte prosím rodiče, nebo prarodiče. Suroviny si můžete měnit podle vlastní chuti. Budeme rádi, když se nám s hotovým pokrmem pochlubíte tak, že zašlete fotografii vašich jednohubek na náš facebook, nebo na mailovou adresu: [email protected]

Míra náročnosti: středně těžká

Určen pro:  4 osoby

Doba na přípravu: 90 minut (1,5 hodiny)

Suroviny:

–          ½ balíčku dětských piškotů

–          2 velké banány

–          1 čokoláda na vaření

–          1 lžíce másla

–          párátka

 

Na párátka napichujte střídavě vždy jeden piškot, kolečko banánu a pak druhý piškot. Piškoty napichujte plochou stranou k banánu. Dobře je na banán přitiskněte, aby nasákly vláhou
a chutí banánu. Pak dejte vše vychladit do lednice. My jsme dříve lednici neměli, používali jsme staré sklepy hradu, kde byla po celý rok stálá teplota, kde byla zima jako v lednici. Je důležité, aby jednohubky byly vychladlé, neboť na nich lépe tuhne poleva.

Rada

Přípravu čokoládové polevy na plotně raději sami nezkoušejte a poproste maminku, aby vám s ní pomohla.

Do kastrůlku nalámejte tabulku čokolády na vaření. Potom kastrůlek vložte ještě do jednoho, většího, do kterého nalijte trochu vody. Nádoby dejte na sporák a opatrně vařte, aby vroucí voda neprskala. Je nutné dávat pozor, aby se voda nedostala do kastrůlku s čokoládou.

Když čokoláda změkne, přidejte do ní po malých kouscích máslo. Vždy ho důkladně rozmíchejte s čokoládou. Jakmile začne být poleva lesklá a hladká, je hotová. Místo másla můžeme používat i ztužený pokrmový tuk, poleva je po něm tvrdší a nemusíš ji připravovat ve vodní lázni.

Z lednice vyndejte jednohubky, které postupně namáčejte do horké čokolády. Když je vytáhnete, několikrát jimi otočte na všechny strany, aby se po nich poleva rovnoměrně roztekla a její přebytky mohly okapat. Chvíli ji držte v ruce, a když čokoláda dostatečně ztuhne, položte je na talířek. Hotové jednohubky nechte odležet v lednici, aby poleva ztvrdla a piškoty změkly vláhou z banánů. Můžete okusit i jednohubky s teplou polevou, chutnají báječně.